Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Králík na smetaně

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Králíka nejdříve naporcujeme a důkladně osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji zprudka osmahneme ze všech stran a přidáme cibuli, kterou nakrájíme na kolečka. Podlijeme trochou vody a chvilku podusíme. Potom přidáme masox, přikryjeme poklicí a pozvolna dusíme, až bude králík měkký. Nezapomínáme králíka šťávou v průběhu dusení podlévat. Podušeného měkkého králíka vyjmeme z hrnce a do výpeku přimícháme rozšlehanou smetanu s moukou. Omáčku chvíli povaříme, podle potřeby osolíme nebo opepříme a vložíme maso zpět do hrnce. Králík na smetaně je samozřejmě nejlepší s houskovým knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |11. řijna 2014
můžu Odpovědět
joko |9. ledna 2014
ukladam Odpovědět
petrapo |26. řijna 2013
zítra bude na oběd ;) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!