Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Králičí hřbet s nádivkou

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Nejprve vykostíme králičí hřbet, prokrojíme, naklepeme, kosti nasekáme(odložíme) a pustíme se do přípravy nádivky. Vezmeme mísu, vložíme mleté maso, vajíčko, žemli navlhčenou ve smetaně a osolíme. Dále okořeníme, přisypeme kostičky šunky, slaninu a nakonec králičí ledvinky zbavené močovodů. Vše řádně promícháme a dáme na plát připraveného králčího. Maso zavineme a nezapomeneme převázat provázkem. Ještě na povrchu osolíme a vložíme do pekáčku s olejem, s máslem a nasekanými kostmi z hřbetu. Nejprve v předehřáté troubě zprudka opečeme, pak podlijeme a při snížené teplotě zvolna pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Králičí hřbet s nádivkou servírujeme s bramborami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!