Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Knedlo, vepřo, zelo

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Jestliže by existovalo slovo nejtradičnější, jakožto neexistuje, neboť je to logický nesmysl, patřil by tento přívlastek této legendě českých kuchyní. Obsah sáčku bramborových knedlíků zpracujeme podle návodu, který je uveden na zadní straně. Do těsta přidáme lžíci hrubé mouky a pořádně uhněteme. Ve tvaru válečků vaříme v osolené vodě 15 – 20 minut. Maso důkladně opláchneme, osušíme, pořádně prosolíme ze všech stran a pokmínujeme. Takto připravené maso vložíme do pekáče, který je vymazán olejem nebo sádlem. Přidáme nakrájenou cibuli a v rozpálené troubě (cca 180 stupňů) pečeme 40 – 50 minut, až maso získá kůrčičku. V průběhu pečení nezapomínáme podlévat. Nakonec na dozlatova osmaženou cibuli přidáme zelí, osolíme, opepříme a přidáme cukr. Podléváme vodou a nakonec zelí poprášíme hladkou moukou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |20. prosince 2012
dělávám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!