Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Jemná hrášková polévka

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Nejprve si připravíme jemnou jíšku ze dvou třetin másla a hladké mouky. V jiném hrnci si mezitím uvaříme zeleninový bujón (1,5 l), zalijeme jíškou a necháme povařit. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka asi 1 cm široká. V málem hrnci rozpustíme máslo a pórek zlehka osmažíme. Poté přidáme hrášek, podlijeme vodou a dusíme 5 minut. Směs hrášku s pórkem rozmixujeme a přimícháme k bujónu s jíškou. Polévku okořeníme, můžeme přidat i muškátový květ a necháme povařit dalších 5 minut. Nakonec zjemníme žloutkem, který samozřejmě důkladně rozmícháme. Podáváme s na másle opečenou bagetkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!