Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Jednoduchý guláš

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hovězí přední maso a vepřové plecko omyjeme ve studené vodě, očistíme ho, nakrájíme na malé kostičky, osolíme a posypeme sladkou paprikou. Do hrnce dáme nakrájenou slaninu na drobné kostičky, přidáme lžíci másla nebo sádla a usmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku. Aby guláš dostal výraznou chuť, je dobré cibulku asi 2 x vysmahnout. Připravené hovězí maso vložíme do hrnce a asi tak 20 minut ho dusíme, pak přidáme vepřové maso a ještě asi 50 minut dusíme na mírném ohni. Když je maso měkké, tak šťávu zaprášíme hladkou moukou, kterou podusíme tak, aby ztratila syrovou chuť, podle potřeby přidáme vodu, osolíme podle chuti a provaříme. Nakonec přidáme mezi prsty rozdrobenou majoránku, kterou již nevaříme. Maso servírujeme na talíři a poléváme ho procezenou šťávou. Jako příloha ke guláši je vhodný houskový knedlík, rýže, vařený brambor nebo čerstvý chléb.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.remkova.7 |7. února 2013
Miluji guláše!! Přidávám foto:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!