Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Italské lasagne

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
50× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Klasické italské lasagne jsou v součastnosti oblíbenou pochoutkou po celém světě. Tento recept je s boloňskou omáčkou. Nejprve si připravíme boloňskou omáčku. Na pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme maso a až zhnědne, vmícháme rajčatový protlak, rajčata a bazalku, přilijeme víno a okořeníme. Dusíme na mírném ohni cca 30 minut. Poté se vrhneme na sýrovou omáčku. Rozpuštěné máslo v hrnci smícháme s moukou a chvilku osmažíme. Postupně přiléváme mléko a za stálého varu mícháme, dokud omáčka nezhoustne a nezjemní. Potom do omáčky nastrouháme trochu muškátového oříšku a čedar. Počkáme, až se sýr rozpustí. Těstoviny (lasagne) vaříme do poloměkka, tzn., že se na vidličce pouze ohnou. Nakonec vložíme do mísy na pečení po vrstvách boloňskou omáčku, sýrovou omáčku a lasagne, což opakujeme, ale horní vrstvu musíme zalít sýrovou omáčkou. Pečeme v troubě na 180 stupňů 30 – 35 minut, než vrchní sýrová omáčka mírně nezhnědne.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Semyaza |13. května 2013
miluju lasagne Odpovědět
junkie09 |11. května 2013
lasagně jsou moc dobré. Odpovědět
sari |5. května 2013
miluji těstoviny Odpovědět
cesalky |3. května 2013
zajímave, originální Odpovědět
T3r3z |15. dubna 2013
Máme rádi :-) Odpovědět
Janka D. |24. března 2013
perfektné Odpovědět
monies87 |19. února 2013
super Odpovědět
FOTOrecepty |17. února 2013
Vyzkoušíme, ochutnáme. Odpovědět
Šuldeska |17. února 2013
Dobrota Odpovědět
rendy80|23. září 2016
Zítra to jdu zkusit. Tak snad se podaří. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!