Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Italská zeleninová polévka(Minestrone)

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve si předem namočíme fazole. Potom je zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Na oleji a másle osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený celer, mrkev, podlijeme menším množstvím vody a podusíme asi tak 10 minut. Poté k podušené zelenině přimícháme rajčatový protlak. Nakrájíme si pórek na kolečka, prolisujeme česnek, kapustu na nudličky a přidáme ke zbytku. Zalijeme vývarem s fazolemi a vaříme doměkka. Ještě než vše dovaříme, přidáme hrášek. Nakonec polévku opepříme, osolíme a posypeme nakrájenou petrželkou či pažitkou. Pokud chceme polévku hutnější a vydatnější, doplníme ji uvařenými těstovinami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!