Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Dýňová polévka

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Nízkokalorické
Pro kojence
Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Velice jednoduchá, avšak netradiční polévka je zdravá i velmi chutná. Dýni hokkaido pečlivě omyjeme kartáčkem a rozkrojíme na půlku. Lžicí vydlabáme semínka a zbytek dýně nakrájíme na větší kousky. Na pánvi orestujeme dozlatova cibulku a přidáme dýni. Opékáme asi 8 minut ze všech stran a poté zalijeme 1 litrem zeleninového vývaru. Vaříme, dokud kousky nezměknou, takže asi 20-30 minut dle velikosti a stáří dýně. Dýně musí opravdu změknout, abyste ji mohli snadno rozmixovat. Nakonec polévku osolíme, opepříme a dle chuti přidáme i další koření, např. červenou papriku. Zdobíme lžicí zakysané smetany, která polévku ještě více zjemní.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jancal |1. listopadu 2014
dělám podobnou, jen tam ještě dávám bramboru Odpovědět
Hanina |29. září 2013
dobrá, 1* Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!