Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Domácí prejt

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ze všeho nejdříve si uvaříme vepřovou hlavu, jazyk a koleno doměkka. Vše scedíme, vývar odložíme a jazyk přelijeme studenou vodou (abychom ho mohli snadno sloupnout). Vychladlé maso obereme z kostí. Potom z vývaru odstraníme tuk a žemle namočíme ve vývaru. Jazyk, maso, odblaněná játra a navlhčené žemle umeleme. Pak vše promícháme se solí, kořením, prolisovaným česnekem a podle potřeby přidáme trochu vývaru. Pekáček vymažeme sádlem a dáme do něj prejt. Upečeme v předem rozehřáté mouce. Domácí prejt podáváme s čerstvým chlebem či vařenými bramborami a sterilovanou okurkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |9. řijna 2014
to můžu-lahůdka Odpovědět
Jindriska8 |2. řijna 2013
Dobré,dneska jsme ho měli k obědu! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!