Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Čočka na kyselo

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čočka na kyselo je prověřená klasika. Jídlo je velmi levné a kořeněných možností mnoho. Zde je nejjednodušší recept. Propranou čočku necháme odstát alespoň na hodinu ve studené vodě. V té samé vodě, kterou ale osolíme, čočku uvaříme doměkka. Poté na rozpáleném oleji nebo sádle orestujeme dozlatova cibulku, zaprášíme moukou, přidáme ocet a zalijeme trochou vody. Chvíli povaříme a přidáme do uvařené čočky. Nakonec ochutíme solí a pepřem. Čočku na kyselo podáváme s párkem nebo volským okem a kyselou okurkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Pozoun|4. ledna 2013
já ještě do kastrolu s čočkou dávám snítku tymiánu a citrónovou kůru, místo octa použiji citrónovou kůru Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!