Staňte se našimi fanoušky na:

Ratluk (cukrová hmota)

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Svaříme cukr s citrónovou šťávou a 1/2 l vody, sebereme pěnu a vaříme zvolna asi 15 minut. Škrobovou moučku (solamyl) promícháme s 1/2 l studené vody a pak zvolna za stálého míchání vlijeme do vařícího sirupu. Vaříme společně tak dlouho, dokud hmota nezačne odpadávat od vařečky. Pak ji sejmeme z plotny, přidáme oloupané a jemně nasekané mandle, olej a všechno dobře promícháme. Pekáč vymažeme olejem, hmotu do něho vlijeme a necháme přes noc vychladnout. Druhý den posypeme moučkovým cukrem, vyklopíme a mokrým nožem krájíme na kostky. Každou ještě obalíme v cukru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

liza |7. ledna 2013
zajímavý recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!