Staňte se našimi fanoušky na:

Rajská omáčka; recept podle Babičky Aničky

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do hrnce vložíme máslo, rozpustíme, přidáme hladkou mouku, osmažíme do žluta, přidáme vývar (studený), zamícháme a přivedeme k varu. Přidáme kečup, protlak, koření a povaříme cca 30 min. Před koncem varu přidáme skořici. Necháme přejít varem a dochutíme cukrem, solí a octem, či citronovou šťávou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petrapo |25. řijna 2013
dobrota..skořici jsem nikdy do rajské nedávala, tak to zkusím Odpovědět
aknalb |12. května 2013
rajskou mám moc ráda :-) Odpovědět
suchohribek |10. května 2013
Dobrota :-) Odpovědět
Aidel |6. května 2013
Dobrota :-) Odpovědět
brenda |6. února 2013
Mě recept dokonale vyhovuje. Je rychlý, nemám čas celý den stát u sporáku. Takže rychlý a dobrý :) Odpovědět
JarcaPralinka|25. řijna 2013
mnam rajská :-) Odpovědět
alena.zelinkova.77|26. února 2013
Paní Milado, hledala jsem dlouho, protože náročné recepty už dávno vymizely, nejen z našich kuchařek, ale hlavně z našich stolů, ale našla jsem. Přesně takhle ji před 40 lety vařila paní kuchařka Müllerová. Měla barvu spíše do hněda, a to díky restované zelenině, koření a především perníku. RECEPT: Hovězí maso uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou a kořením doměkka. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli smícháme se zeleninou a orestujeme na rozehřátém tuku. Přidáme rajský protlak a restujeme do ztmavnutí zeleniny. Zeleninu zalijeme vývarem z masa a povaříme. Základ zahustíme perníkem, přidáme celou skořici a ochutíme cukrem a octem. A věřte, že je to nevýslovná ŇAMINA. Bohužel, mně se s ní vždy taky nechce dělat (Chodím do nepřetržitých směn o sobotách, nedělích i svátcích.) a často sáhnu k tolik oblíbeným FOFRrajským. Odpovědět
miladarich|10. února 2013
paní Aleno-k vám by se taky hodil nějaký kurs váření. Odpovědět
ladka.krausova|7. února 2013
vaichni mate svoji pravdu,tak vam pridam 3variantu,ja delam rajdu z ,,hallali"jen bez nalevu,protlak ano kecup neeee,nezacinam jiskou zahustim granul.jiskou take jedmoduche nepracne Odpovědět
alena.zelinkova.77|7. února 2013
Přesně, pane Jardo (a Míšo). Paní Milado, bez urážek, hodil by se vám nějaký kurz vaření nebo k ruce opravdu dobrá staročeská kuchařka. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!