Staňte se našimi fanoušky na:

Rajčata s masovou nádivkou

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rýži uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na alobalu. Mezitím oloupeme zázvor a nakrájíme ho na hodně malé kostičky. Arašídy nasekáme nahrubo. Petrželku a tymián opereme, osušíme a nasekáme. Na pánvi ohřejeme olivový olej. Vložíme do něj mleté maso a při vyšší teplotě ho opékáme asi 5 minut dokřupava. Potom ho ochutíme solí, pepřem, zázvorem a bylinkami. Vmícháme protlak, arašídy a uvařenou rýži. Rajčata omyjeme, seříznemě jim vršky a vnitřky vydlabeme. Potom je naplníme přípravenou masovou směsí a rozložíme do zapékací formy. Podlijeme vývarem, osolíme a opepříme podle chuti. Pečeme je v horké troubě (elektrický sporák 200°C/horký vzduch 175°C/plyn stupeň 3) přibližně 20 minut. Podáváme se salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!