Staňte se našimi fanoušky na:

"Vařená" bábovka sladká

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Za stálého míchání povaříme 5 minut sádlo, cukr, mléko a kakao, odstavíme a necháme za stálého míchání zchladnout. V misce rozšleháme vejce, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, vanilku, prochladlou uvařenou hmotu, mouku prosátou s práškem do pečiva a promícháme. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a urovnáme spíš ke stranám, aby byla spodní strana při vyklopení rovná. Troubu vyhřejeme na 200°C, ale po vložení těsta přepneme na 150°C. Při pečení troubu neotvíráme, aby se těsto nesrazilo. Když začne bábovka vonět, dopékáme na 50°C. Celková doba pečení je přibližně hodina, jestli je hotová zkusíme špejlí. Upečenou bábovku vyklopíme a pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!