Staňte se našimi fanoušky na:

"Baklava" - česká verze

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do kastrůlku dejte 150ml studené vody, citronovou šťávu, 220g cukru, celou skořici a celé hřebíčky. Za stálého míchání přiveďte k varu a zvolna vařte asi 15 minut. Smíchejte nasekané ořechy a mandle se lžičkou skořice, 2 mletými hřebíčky, citronovou kůrou, rozinkami, kandovaným ovocem a zbytkem cukru. Malý pekáček vyložte pečícím papírem, těsto tenounce vyválejte a nakrájejte na 6-8 obdélníčků (o velikosti pekáčku). Skládejte do pekáčku, každou vrstvu posypte částí ořechové směsi - vrchní a spodní vrstvu tvoří těsto. Pekáček vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte asi 20 minut. Upečenou baklavu propíchejte vidličkou a přelijte připraveným cukrovým sirupem. Nechte ji rozležet do druhého dne, pak ji vyndejte a nakrájejte na malé kousky. Nakonec můžete trošku pocukrovat. POZOR! - s cukrem raděj šetřete, cukroví je samo o sobě hodně sladké.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |4. prosince 2014
ukládám Odpovědět
Estrella |4. prosince 2014
like Odpovědět
hanik29|4. prosince 2014
vyzkouším, v Turecku nám moc chutnala Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!