Staňte se našimi fanoušky na:

Pyré z grilovaných lilků, cukety a brambor

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Tento recept vznikl náhodou, když návštěva odmítla k masu grilovaný lilek a grilovanou cuketu, také mi zbyly brambory, a protože jsem " dobrá hospodyně" a všechno se snažím spotřebovat, experimentuji a vymýšlím recepty. Brambory jsem ohřála ve vodní lázni, aby neochladily chystané pyré. Zeleninu jsem měla ogrilovanou na grilovacích pánvích, jen jsem ji ještě dala do velké pánve na máslo a olivový olej ohřát za obracení a míchání. Opepřila, přidala koření na grilovanou zeleninu. Cibulku na kolečka jsem osmahla. Opět na směsi másla a olivového oleje. Může se dát do i na pyré. Já ji dala do směsi, přidala sójovku. Vše jsem přesypala do vyšší misky a se zbylým máslem rozmixovala. S ochucovadlem opatrně, aby pyré nebylo moc slané. Mezitím jsem prohřála zcezený hrášek s máslem a dala na talíře. Sama jsem nečekala, že to bude taková bašta. Dokonce můj mlsný manžel ( zmlsala jsem ho já, přiznávám) chodil ještě po večeři uzobávat. Ráno jsem si směs namazala na suchou topinku a byla to také bašta. Příště zkusím postrouhat goudou, protože neudělá žvýkačku, ale krásně se rozpustí do jemňoučka. Myslím, že pokud to vyzkoušíte, určitě najdete i další příchutě, bylinky a koření.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!