Staňte se našimi fanoušky na:

Pstruh s citronovou polentou

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Kuřecí vývar přivedeme k varu a přisypáváme polentu. Mícháme - až směs zhoustne, odstavíme z ohně. Přidáme citronovou kůru a šťávu, sůl, pepř a nakrájenou bazalku a jarní cibulku. 2) Polentu pak můžeme podávat již teď - jako kaši, nebo ji rozprostřeme do pekáčku, necháme zchládnout a dáme do ledničky, kde zatuhne. Nakrájíme na kostičky či delší hranoly a osmažíme na tenké vrstvě oleje (či ugrilujeme). 3) Pstruha omyjeme, osolíme, opepříme ze všech stran (i zevnitř). Můžeme nakrojit kůži. 4) Dovnitř můžeme přidat ještě kolečka citronu a grilujeme či pečeme. 5) Pstruha podáváme s polentou a zeleninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |9. března 2016
super Odpovědět
asona |2. července 2015
Polentu také dělávám ve formě knedlíčků k mastnému Odpovědět
objev |21. srpna 2014
Polentu mám ozkoušenou, doporučuji. Odpovědět
sonizna |11. srpna 2014
Polenta je kaše z kukuřičné krupice - známá zejména v Itálii, Rumunsku a na Balkáně. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!