Staňte se našimi fanoušky na:

Pšenice s cukrem a ořechy

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 500 jader vlašských ořechů
  • 500 g cukru moučka
  • 500 g pšenice
  • 1 balení vanilkového cukru

Pracovní postup:

Den předem pšenici dobře propláchneme, zbavíme nečistot, zalijeme studenou vodou a necháme změknout. Druhý den vodu slijeme, nalijeme čerstvou a pšenici uvedeme do varu. Vodu opět scedíme, nalijeme čerstvou a znovu dáme vařit. Postup opakujeme takto dvakrát či třikrát, dokud pšenice pouští nečistoty. Pak pšenici uvaříme doměkka. Uvařenou pšenici propláchneme studenou vodou, scedíme, nasypeme v tenké vrstvě na ubrus a necháme 1-2 hodiny proschnout. Pak ji dvakrát umeleme na masovém strojku. Jádra vlašských ořechů rovněž umeleme a pak promícháme s pšenicí, cukrem a vanilkovým cukrem. Hmotu dobře propracujeme a pak navršíme na mísu do tvaru polokoule. Uhladíme, pokryjeme silnější vrstvou cukru a ozdobíme půlkami jader vlašských ořechů. Uložíme do ledničky a podáváme studené.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!