Staňte se našimi fanoušky na:

Průhledný moučník-se želatinovou polevou

Autor receptu: Yvajs (109 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1 kostka tvaroh  1 ks želatina v prášku  3 ks vejce  1 ks vanilkový pudink  2 - 4 l žiccukr moučka  1 ks prášek do pečiva  400 ml kompotová šťáva  150 g polohrubá mouka  120 g cukr moučka  1 ks želatinový ztužovač  1 lžíce kakao  1 plechovka kompotovaný ananas  2 ks vanilkový cukr Celá vejce s cukrem vyšleháme šlehačem na nejvyšší otáčky do pěny. Pak už jen vařečkou vmícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme kakao. Dáme na pečicí papír na hluboký plech nebo do dortové formy a pečeme asi 15 minut podle trouby. Mezitím si uvaříme pudink se šťávou z kompotu, kterou dolijeme do 400 ml mlékem (nebo použijeme na dolití džus, podle kompotu.) Asi 200 ml dáme vařit a v druhých 200 ml rozmícháme pudinkový prášek. Hotový pudink dáme vychladnout. Po vychladnutí přidáme k pudinku tvaroh, vanilkový cukr, 2 - 4 lžíce cukru, prošleháme a natřeme na vychladlý korpus. Přidávám ještě želatinový ztužovač do jogurtových, tvarohových, šlehačkových a smetanových dortů a dezertů. Je to lepší, krém drží a lépe se pak krájí. Na krém poskládáme ovoce. My máme rádi ananas. Povrch zalijeme připravenou bezbarvou želatinou, kterou pěkně rozetřeme a necháme zatuhnout. Moučník se želatinovou polevou je lepší druhý den, je pěkně vláčný.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |3. září 2013
nádhera, ukládám do oblíbených,1+ Odpovědět
liza |7. ledna 2013
krásné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!