Staňte se našimi fanoušky na:

Provensálské hovězí

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve si připravte marinádu. Všechnu zeleninu očistěte. Cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek nakrájejte na kolečka, šalotky nasekejte najemno. Ve velké pánvi rozpalte olej, orestujte na něm zeleninu, zalijte ji červeným vínem, přidejte koření, sůl, nasekanou petrželku a tymián. Povařte asi 20 minut a marinádu nechte zchladnout. Hovězí maso opláchněte, osušte, důkladně převažte potravinářským provázkem a osolte. Dejte je do mísy, zalijte marinádou a přikryjte. Nechte přes noc marinovat. Odleželé hovězí vyjměte z marinády a dejte je do pekáčku. Přidejte na plátky nakrájenou slaninu, mrkev a česnek, bobkový list i tymián. Přilijte scezenou marinádu a přiklopte. Pečte v troubě při 170 stupních asi 150 minut. Rajčata nakrájejte na čtvrtiny a na posledních 15 minut pečení je přidejte společně s olivami k masu. Hotové maso podávejte s těstovinami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

vera.sucha.50 |7. června 2013
to musí být dobré, ale složité Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!