Staňte se našimi fanoušky na:

Pomerančový salát 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Pomeranče nejprve pečlivě omyjeme pod tekoucí horkou vodou a utřeme dosucha. Potom je oloupeme a očištěnou kůru nakrájíme ostrým nože na tenounké nudličky. Ty chvilku povaříme ve vroucí vodě, slijeme a necháme okapat. Pak pečlivě odstraníme z pomerančů také bílou vrstvu a rozebereme je na jednotlivé dílky. Z každého dílku odstraníme rovněž tenkou blanku, takže nám zbude jen čistá masa. Mezitím si svaříme pět lžiček mleté kávy spolu se skořicí ve zhruba 200 ml vody a přecedíme přes kávový filtr nebo husté sítko. V ještě horké kapalině pak rozmícháme najemno nastrouhanou čokoládu a nakonec přilijeme koňak a znovu promícháme. Potom si oloupeme všechny banány, které nakrájíme na kolečka silná přibližně 1 cm. Promícháme je s dílky pomeranče a nudličkami pomerančové kůry a společně vložíme do čokládovo-kávové směsi a znovu opatrně promícháme. Ovocný salát rozdělíme na dezertní talíře, do kompotových misek nebo pohárů. V teflonové pánvi nejprve lehce opražíme pistáciová jádra, vyjmeme je a pak v ní připravíme z másla, vody a cukru karamel. Nakonec do něj přisypeme pistácie. Zkaramelizovanými pistáciemi posypeme salát před podáváním.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!