Staňte se našimi fanoušky na:

Pomazánky z vajec a salámů

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

POMAZÁNKA Z MÍCHANÝCH VAJEC 3 vejce, sůl, 30 g másla, lžíce smetany, pažitka, pepř, 60 g měkkého sýra.Trošičku jiná míchaná vajíčka, která se mažou na chlebíčky. Vejce smícháme se smetanou a na másle je umícháme. Ještě do teplých vajíček vmícháme sýr a všechno rozmixujeme. Nakonec přidáme nasekanou pažitku nebo petržel a natíráme na černý chléb a zdobíme zeleninou. POMAZÁNKA Z VAJEC A SALÁMU 2vejce,100gr.salámu,100gr.másla,1lžíce hořčice,okurka. Natvrdo vařená vejce a salám meleme na mas. strojku, dáme hořčici a ještě chvíli třeme. Pomazánku mažeme na plátky žemlí a zdobíme kyselou okurkou,nakrájenou na kolečka. POMAZÁNKA Z VAJEČNÝCH ŽLOUTKŮ 150 g másla, 20 g plnotučné hořčice, 4 vejce, 100 g cibule, sůl, pepř, pažitka. Máslo mícháme se solí, hořčicí a utřenými vaječnými žloutky, osolíme, dáme drobně krájenou cibuli, opepříme. Zlehka mícháme. RYCHLÁ VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA 4-5 vajec, máslo (margarín), plnotučná hořčice, pepř, petrželka. Natvrdo uvařená a zchlazená vajíčka drobně pokrájíme a nasypeme do misky, kde už je připravené máslo, opatrně mícháme a podle chuti přidáváme hořčici a pepř. Jemnou pomazánku vložíme na chvíli do lednice a podáváme s vekou, bagetou či celozrnným pečivem - ideální v kombinaci s hlávkovým salátem jako lehká večeře v horkých letních dnech. SALÁMOVÁ POMAZÁNKA 250 g měkkého salámu (Junior..), 5 natvrdo uvařených vajec, několik kyselých okurek, máslo, hořčice, sůl. Salám a okurky nakrájíme na kostičky. Vejce oloupeme a posekáme. Vše smícháme a všleháme hořčici a máslo. Osolíme a namažeme na rozkrojené housky. ŠEVCOVSKÝ MLS 500 g měkkého salámu, 100 g majolky, 1 cibule, 2 sterilované okurky, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce plnotučné hořčice, lžíce jemného kečupu, lžíce worchesteru, 3 kostky cukru Salám, cibuli a okurky umeleme na masovém mlýnku. Olej, hořčici, kečup, ocet, worchester a 3 kostky cukru svaříme. Po vychladnutí zamícháme do umletého salámu a přidáme majolku. Opět dobře promícháme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |20. května 2013
jsem ráda, že jsi přispěla s tolika recepty pomazánek, dík za vhodnou a užitěčnou inspiraci Odpovědět
klara.boudova.3 |12. května 2013
super Odpovědět
Anna1960 |18. dubna 2013
pomazánek není nikdy dost Odpovědět
Jana 9|19. dubna 2015
Super tipy Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!