Staňte se našimi fanoušky na:

Pomazánky z rybiček

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

LOSOSOVÁ - 50 g uzeného lososa, 3 natvrdo vařená vejce, 100 g másla, 1 cibule, citron.šťáva, 2 lžíce mléka, sůl. Máslo utřeme do pěny, přidáme nastrouhaná vejce, lososa, cibuli, mléko, citron. šťávu a sůl. Vše důkladně mícháme. KRABÍ - balení krabích tyčinek, 1 majolka, 100 g taveného sýra, 4 stroužky česneku, sůl, pepř. Tyčinky nakrájíme na malé kousky, vmícháme sýr, majolku, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a můžeme podávat. OČKOVÁ - Krabička oček, 2 lžíce másla, 1-2 tavené sýry (čím mazlavější, tím lépe). Rozmixovat očka, přidat změklé máslo a sýr a lehce vyšlehat. Podávat lze s vekou i chlebem - dle chuti. PEPKOVA - 150 g tresčích jater, 100 másla, 125 ml mléka, 1 cibule, 20 g hrubé mouky, sůl, pažitka, citron. Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši. Tresčí játra utřeme s máslem a po lžičkách přidáváme vychladlou kaši. Nakonec přidáme jemně usekanou cibuli, pažitku, citrónovou šťávu a vše promícháme. Podle chuti osolíme. PIKANTNÍ Z OLEJOVEK - 1 krabice olejovek, 1 tavený smetanový sýr, 50 g másla, 1 kávová lžička hořčice, 2-3 lžičky kečupu, křen, pepř a sůl. Sýr s máslem utřeme do pěny. Přidáme ostatní přísady včetně sardinek. Vymícháme hladký krém. ÁLA HUMR - 400 rybího filé, 2 majolky, 1 jablko, 1 cibule, 1 lžíce kečupu, citrónová šťáva, sůl a pepř. Rybí filé vaříme asi 12 minut doměkka. Uvařené filé nakrájíme na drobné kousky. Jemně nakrájené jablko i cibulku přidáme k rybímu masu. Také přidáme zbývající ingredience: kečup, citrónovou šťávu a sůl i pepř podle chuti.Suroviny promícháme a pomazánku necháme rozležet do druhého dne v chladničce. Pak namažeme na krajíčky veky a nahoru položíme plátek citrónu. KRABÍ TYČINKY I - balíček krabích tyčinek, 1 nízkotučné pomazánkové máslo, 3 stroužky česneku, sůl. Krabí tyčinky nakrájíme na kostičky (zmrzlé), vložíme do misky, přidáme pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a sůl (dle chuti). Důkladně promícháme a mažeme na "semínkovaté" pečivo (i s obyčejným rohlíkem je to vynikající). KRABÍ TYČINKY II- krabí tyčinky, tatarka nebo majolka, cibule, sůl, pepř, citron, pažitka, petrželka na ozdobu.Nakrájíme krabí tyčinky a cibuli. Přidáme tatarku, pažitku (čerstvou nebo mraženou), osolíme, opepříme, dochutíme citrónovou šťávou. Mažeme na nakrájenou večku a zdobíme petrželkou. KRABÍ TYČINKY III - krabí tyčinky, vejce, bílý jogurt, majonéza, hořčice, mrkev, kyselá okurka, vegeta, pažitka nebo pórek.K nadrobno nasekaným krabím tyčinkám přidáme nastrouhané vejce uvařené natvrdo, jemně nastrouhanou mrkev a kyselou okurku. Ochutíme lžičkou hořčice, přidáme pažitku, vegetu, nakonec bílý jogurt a majonéza v poměru, jak máte rádi. Z OLEJOVEK - 1 olejovky, 2 žervé, cibule a sladkokyselá okurka. Z TRESČÍCH JATER I - 2 krabičky tresčích jater, cibule, 1-2 vejce, pažitka a dochutíme solí. Z TRESČÍCH JATER II - 100gr. másla,tresčí játra z konzervy,citrónová šťáva,půl litru mléka, lžíce hrubé mouky,kousek cibule,lžička sekané pažitky. Uvaříme kašičku z mléka a mouky.Vychladlou přidáváme po lžičkách k máslu a utřeme ji pak s játry.Přidáme jemně sekanou cibulku i pažitku a citrónovou šťávu.Pomazánku mažeme na chlebíčky,zakapeme citrónovou šťávou,zdobíme petrželkou,plátky rajčat i okurek,sypeme cibulkou najemno nakrájenou. Z TRESČÍCH JATER III - 60-80 g tresčích jater z konzervy, 1/2 menší cibule, 100 g másla, 2 vejce natvrdo, citrónová šťáva, pažitka. Máslo utřeme do pěny, přidáme rozetřená játra, jemně nakrájenou cibulku, citrónovou šťávu, sůl a dobře rozmícháme. Vejce nasekáme nadrobno a opatrně je zamícháme do pomazánky. Sypeme nakrájenou pažitkou. Z TUŇÁKA - 2 plechovky tuňáka v oleji, 1 středně velká cibule, 2 lžíce majonézy (lepší je light), 2 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu, 1 vejce uvařené natvrdo, 1 měkký sýr, sůl, pepř. Cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme tuňáka z plechovky (olej je lepší vylít). Nastrouháme vejce, přidáme všechny další ingredience a pořádně promícháme. Přisolíme, připepříme podle chuti. Pomazánka je nejlepší druhý den, kdy se odleží v lednici. ZE SARDINEK - 1 sardinky v oleji, 120 g másla, 1 cibule, 1 sterilovaná okurka, citrónová šťáva, sůl, worchester. Máslo utřeme do pěny, přidáme vidličkou rozmělněné sardinky, dobře rozmícháme za postupného přikapávání oleje ze sardinek. Nakonec přidáme drobně pokrájenou cibuli a okurku. Pomazánku přisolíme, zakapeme citrónovou šťávou a dochutíme worchestrem. Dobře promícháme. RYBÍ I - Sardinky ve vlastní šťávě,máslo,cibule citrónová šťáva,pepř,sůl. Vše dobře promícháme. RYBÍ II - Do tvaroh.pomazánky vmícháme sardinky se zeleninou,přidáme trochu hořčice a kečupu. RYBÍ III - 4 vejce uvařená natvrdo, 1 krabička olejovek, 1 menší cibule, sůl, citrónová šťáva, ředkvičky.Vejce oloupeme a rozkrojíme a žloutky vyjmeme. V misce utřeme ustrouhané žloutky s olejovkami. Podle potřeby přidáme olej z olejovek, rozsekané bílky, osolíme. Podle chuti přidáme citrónovou šťávu. Podáváme namazané na krajíčky veky. Povrch krajíčku posypeme nakrájenou cibulí a oloupanými drobně nakrájenými ředkvičkami. RYBÍ IV/BEZ KOSTÍ - cibule, pomazánkové máslo neochucené Madeta, sardinky v rostlinném oleji, sůl, pepř, podravka, lžička plnotučné hořčice. V kuchyňském robotu sekáme nadrobno cibuli, přidáme sardinky (olej slijeme), pomaz máslo, lžičku plnotučné hořčice, sůl a pepř chuti, podravka může a nemusí být. V robotu každou přidanou surovinu mixujeme zvlášť, (po přidání pomazánkového másla, dávejte pozor, ať nepřemixujete, mohla by se pomazánka srazit). Ozdobíme proužkem papriky a kolečkem rajčete. RYBÍ V/S AVOKÁDEM - 1 avokádo, 1 sardinky v oleji, 1 cibule, 1 citron, 200 g nízkotučného tvarohu, 4 rajčata a čerstvé papriky, pažitka, sůl. Avokádo oloupeme a rozmačkáme, přidáme tvaroh, sardinky a společně vyšleháme nebo vymícháme. Ochutíme solí a citrónovou šťávou, vmícháme krájenou cibulku a pažitku. Na tmavém pečivu obložíme pomazánku plátky rajčat a papriky. LOSOSOVÁ RYCHLÁ - Balení drceného lososa, pomazánkové máslo, malá cibulka, citrónová šťáva na dochucení.Nakrájíme drobně cibulku a spolu s pomazánkovým máslem a drceným lososem rozmícháme.Dochutíme šťávou z citrónu. RYBÍ/TOMATOVÁ - 250 g rybiček v tomatě, 100 g majolky, 100 g tvrdého sýra, sterilovaná okurka, 1 zelená paprika, 1 malá cibule, sůl, pepř. Rybičky v tomatě utřeme s majolkou, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, kostičky okurky, drobně nakrájenou papriku a cibuli, sůl pepř a vše promícháme. TUŇÁKOVÁ - 185 g tuňáka ve vlastní šťávě, 185 g tuňáka v oleji, 100 g másla, 5 lžic majolky, 1 cibule, 1 brambora vařená ve slupce, 2 vejce vařené natvrdo, 1 lžička hořčice, bílý pepř, sůl. Tuňáka vidličkou rozmačkáme a rozetřeme s máslem. Přidáme nakrájenou cibuli a majolku. Bramboru oloupeme a nastrouháme, vejce nasekáme a přimícháme do směsi spolu s hořčicí. Vše důkladně propracujeme a dochutíme pepřem a solí. Podáváme s pečivem. TUŇÁKOVÁ LIGHT- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 1 balení lučina (linie), lžička hořčice, jarní cibulka, petržel, pažitka, sůl, pepř. Cibulku a bylinky nakrájíme, tuňáka okapeme a vše důkladně smícháme dohromady, lze přidat i nakrájené vajíčko natvrdo. Pomazánka chutná dobře i samostatně jako salát. TUŇÁKOVÁ JINAK - 2 konzervy sendvičového tuňáka ve vlastní šťávě, 2 lžíce Ramy, 1 obdélník taveného sýra, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 jemně pokrájená cibule, sůl, citrónová šťáva, dle chuti 2 či více lžiček francouzské (ostré) hořčice. Ramu a tavený sýr vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme jej do mísy a zašleháme. Vejce nastrouháme najemno a špachtlí či stěrkou zamícháme do pomazánky. Přidáme cibule, citrónovou šťávu, sůl a hořčici a vše důkladně promícháme. Mažeme na jednohubky či veku (množství vystačí na 50 chlebíčků) a klademe olivami, ananasem, nakládanými papričkami, kolečky natvrdo uvařených vajec, sterilovanými okurkami...

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |20. května 2013
ukládám, ukládám, fajn vše pěkně pohromadě Odpovědět
lucy3 |9. dubna 2013
dělávám Odpovědět
hanik29|16. ledna 2015
pěkné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!