Staňte se našimi fanoušky na:

Polévka z májovek s moržotem - rómský recept

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omyté a nakrájené májovky vložíme do 2 litrů vody, osolíme a opepříme. Přidáme umytou nakrájenou zeleninu, ochutíme polévkovým kořením, přidáme nakrájené brambory a necháme vařit půl hodiny. Mezi tím si připravíme zásmažku z oleje tak, že na olej dáme cibulku osmažíme přidáme hladkou mouku orestujeme potom přidáme mletou papriku, zalijeme vodou, rozšleháme a přidáme do polévky, povaříme. Do polévky můžeme přidat také těstoviny nebo drobení zvané moržoto, které je u Romů nejoblíbenější. Nakonec přidáme posekanou petrželku. Moržoto se připravuje z polohrubé mouky a vajec. Na 1 a ½ l polévky stačí 1 vejce a mouky tolik, kolik vejce přijme, aby těsto bylo tuhé, připravené ke strouhání. Nastrouhané moržoto dáme do vařící polévky a necháme uvařit. Z moržota můžeme připravit i hlavní pokrm. Pak na přípravu použijeme těsto ze 4 vajec. Uvařené moržoto vybereme pomocí cedníku i s vařenou zeleninou tak, aby nějaká zelenina zůstala v polévce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |24. dubna 2014
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!