Staňte se našimi fanoušky na:

Pohankový knedlík s uzeným masem

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 30 g droždí
  • 300 g mouky polohrubé
    %
  • 700 g pohankové mouky
  • 500 g uzeného masa

Pracovní postup:

Maso uvaříme doměkka. Horkým vývarem z masa zalijeme pohankovou mouku tak, aby vznikla hustší hmota, a necháme vychladnout. Droždí dáme vykynout a spolu s pšeničnou moukou vmícháme do vychladlé pohankové hmoty. Vypracujeme hladké těsto. Maso nakrájíme na kostičky a vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme na několik knedlíků a uvaříme ve slané vodě. Uvařené nakrájíme na plátky a podáváme k masu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Arabela |23. července 2013
Zajímavé, ....a bez vajec ? Ukládám a vyzkouším, díky. Odpovědět
Anna1960 |11. května 2013
velice zajímavé Odpovědět
katy9 |1. února 2013
tak to mě láká vyzkoušet, ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!