Staňte se našimi fanoušky na:

Plněné sladké broskve

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
31× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kompotované půlky broskví necháme dobře odkapat a pak každou ze spodní strany seřízneme ostrým nožem, aby půlky dobře stály. V misce vyšleháme smetanový sýr se smetanou a změklým máslem na hladký krém. Přidáme do něj nasekaný sterilovaný zelený pepř, osolíme ho a dobře promícháme. Krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a do každé půlky broskve nastříkáme úhledný kopeček. Povrch ozdobíme drceným pepřem a snítkami zeleného kadeřavého salátu, broskve necháme dobře vychladit a podáváme je s opečenými plátky toastového chleba. Poznámka k receptu: V létě použijte půlky čerstvých broskví, které je dobré předem oloupat. Nařízněte slupku do kříže, broskve ponořte na 30 sekund do vroucí vody a pak prsty slupku stáhněte. Opravdoví labužníci mohou smetanový sýr nahradit měkkým kozím sýrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kulajda |25. listopadu 2013
ráda ochutnám Odpovědět
Lucie Dubská |2. srpna 2013
zahrada plná broskviček, tak to pujde hladce :) Odpovědět
Lucie Dubská |2. srpna 2013
Mnaaam, hnedka zkusím :) Odpovědět
PetulkaH |11. června 2013
ráda ochutnám Odpovědět
dagmar.vrbicka |10. června 2013
zajímavé Odpovědět
miuka |16. května 2013
mňam. prima letní dezertík :-) Odpovědět
A |11. května 2013
hned bych ochutnala Odpovědět
anasy |11. května 2013
vyzkouším Odpovědět
meinita |11. května 2013
mňam určitě vyzkouším Odpovědět
lucie.s.kopecka |10. května 2013
skvělý předkrm na letní dny Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!