Staňte se našimi fanoušky na:

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Knedlíky: bramborové těsto (ze sáčku nebo domácí), 500g uzeného masa, stroužek česneku, petrželová nať, vejce, pepř, sůl Zelí: červené sterilované zelí, drcený kmín, cukr, sůl Připravíme si bramborové těsto. Maso rozmixujeme na hrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky spolu s vejcem, nakrájenou natí, rozdrceným česnekem, opepříme, osolíme a zamícháme. Z bramborového těsta vyválíme váleček a nakrájíme na stejnoměrné kousky, které rukou rozplácneme, naplníme masovou směsí a dobře zabalíme do kuličky (knedlíčku). Vaříme ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou. Ze zelí vylijeme nálev, dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené, osolíme, přidáme kmín a dusíme do změknutí. Dochutíme cukrem, případně octem. Na oleji osmažíme dozlatova cibulku nakrájenou na proužky. Na talíř rozkrojíme plněné knedlíky, přidáme dušené zelí a dozdobíme usmaženou cibulkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |13. listopadu 2014
s červeným zelím supr 1+++ Odpovědět
planeta |12. řijna 2013
mňamka, 1+ Odpovědět
Šuldeska |13. července 2013
Také dělám s bílým zelím. Odpovědět
piskotka |30. června 2013
to je moc dobré jídlo Odpovědět
maruskaji |20. května 2013
Dělávám podobně. Odpovědět
Anna1960 |27. března 2013
dala bych si Odpovědět
pavlinf |31. ledna 2013
hned bych si dala Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!