Staňte se našimi fanoušky na:

Pivní rohlíky

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
92× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z 80 ml lehce ohřátého piva, droždí a polévkové lžíce mouky připravíme kvásek, který vlijeme do důlku utvořeného v osolené mouce a necháme chvíli kynout. Až se na kvásku začnou tvořit bublinky, přidáme zbytek piva (nejlépe pokojové teploty), olej a žloutek a vypracujeme těsto, které necháme asi 40 minut pod utěrkou kynout. Poté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 12 dílků, ze kterých uděláme malé bochánky, které pak postupně rozválíme na placky a srolujeme do tvaru rohlíku. Dle potřeby a libosti zakroutíme a poukládáme na plech na pečící folii. V hrnečku rozšleháme zbylý bílek s mlékem a špetkou soli a potřeme jím rohlíky, které následně posypeme hrubou solí. Dáváme do trouby rozpálené na 210° a po cca 5-7 minutách přepneme na horkovzduch a upečeme do zlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Anna1960 |25. března 2013
musím vyzkoušet vypadají dobře Odpovědět
Zorushka |23. března 2013
To bude výborné :-) Odpovědět
lucie.ruliskova |22. března 2013
vyzkoušíme Odpovědět
Janka D. |22. března 2013
vyskúšam Odpovědět
drzac |18. března 2013
Vypadají nádherně, určitě vyzkouším:-) Odpovědět
jana.h |18. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Márč |16. března 2013
jsou hezčí než v obchodě a budou jistě i chutnější...přímo k nakousnutí...:-) Odpovědět
Jan |16. března 2013
To musím vyzkoušet. Odpovědět
šanela |16. března 2013
já dělám rohlíky raději než housky, umím je upéct křupavější a navíc se s tím trochu míň nadrobí :-) Odpovědět
jana.remkova.7 |15. března 2013
Já dělám pivní houstičky:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!