Staňte se našimi fanoušky na:

Pivní chléb s žitnou moukou

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Droždí rozdrobíme do piva a promícháme. Do směsi přidáme obě mouky smíchané se solí a kmínem. Hněteme, dokud těsto není lepivé a případně přidáme trochu hladké mouky. Necháme odpočívat 1 hodinu v nádobě vymazané olejem. Vytvarujeme a vložíme do moukou vysypané nádoby. Necháme kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem ( cca 2 - 3 hodiny ). Troubu předehřejeme na 220 °C a dolů položíme kastrůlek s vařící vodou. Chleba vyklopíme na rozpálený plech a pečeme dozlatova. Tip: Upečený chléb by měl na poklep znít dutě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Barakuda |22. ledna 2014
Zatím jsem dělala jen pivní rohlíky, vyzkouším i chleba Odpovědět
joko |10. ledna 2014
ukladam a i vyzkousim Odpovědět
kockaviky |3. ledna 2014
vyzkouším v pekárně Odpovědět
jaroslav.hulka |3. ledna 2014
paráda 1+ Odpovědět
kymlal |2. ledna 2014
vyzkouším Odpovědět
jana.h |2. ledna 2014
taky dělávám Odpovědět
Peťa:-) |28. prosince 2013
nádhera Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!