Voňavá jehněčí pečeně
100
0
1
Mouku smícháme s práškem do pečiva, vmícháme sůl, máslo, 1 vejce, zakysanou smetanu a vypracujeme hladké těsto, dáme na 30 minut do chladu. Rýži uvaříme v osolené vodě, 3 vejce uvaříme natvrdo, prudce zchladíme, oloupeme a najemno nasekáme. Houby a petrželku také nasekáme. Na pánvi rozehřejeme olej a houby v něm opečeme. Rýži smícháme se žampiony, vejci a petrželkou, směs osolíme a opepříme. Na pomoučeném válu vyválíme těsto na plát asi 40x40 cm a rozkrájíme ho na čtverce na které rozdělíme náplň. Bílkem potřeme okraje čtverců, rohy překlopíme a okraje přitiskneme. Pirohy dáme na plech s pečícím papírem, potřeme je žloutkem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.