Staňte se našimi fanoušky na:

Pikantní roštěná na hořčicích, Moravance a chilli papričce

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plátky masa kuchyňsky upravíme, jemně naklepeme a na krajích nařízneme. V misce smícháme oba druhy hořčice s červenou sypkou paprikou, chilli papričkou a barevným pepřem. Plátky potřeme touto směsí a vše dáme na 2 hodiny do chladu. Slaninu pokrájíme na malé kousky, orestujeme a přidáme zpěnit dvě až tři pokrájené cibule, když pěkně zesklovatí, vložíme plátky roštěné. Orestujeme je z obou stran a necháme maso zatáhnout. Podlijeme polovinou zeleniny a nálevu z Moravanky, promícháme s orestovaným masem a nakonec podlijeme vodou nebo vývarem. Vloříme do předem vyhřáté trouby vydusit na cca 45 minut na 170 stupňů, abychom měli pěknou barvu omáčky - šťávy. Když je maso měkké, poprášíme vydušenou šťávu trochou mouky, pokud to není nutné, necháme roštěnky bez mouky, jen přírodně a podle chuti ještě osolíme a opepříme. /Podáváme bez smetany, jen přírodně, šťáva je velmi chutná, není třeba ji dochucovat něčím jiným, není to s tsk rsdši - jen tak/, bylo by to škoda. Jako přílohu - podáváme houskový knedlík nebo rýži.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Anna1960 |5. dubna 2013
to bude dobré vyzkouším Odpovědět
fionka |5. dubna 2013
to bude dobrota Odpovědět
Evka|16. listopadu 2013
brzy vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!