Staňte se našimi fanoušky na:

Pikantní květák s fazolkami

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 kg květák
  • 4 ks mrkev
  • 5 ks chilli paprika
  • 1,5 l voda
  • nakrájený, 1 lžíce zázvor
  • 4 lžíce sůl
  • hořčičné semínko, 2 lžičky
  • celé, 1 lžička nové koření
  • 1 lžička cukr krupice
  • 1/2 kg zelené fazolky

Pracovní postup:

Květák rozdělený na růžičky krátce pocvařte v osolené vodě, sceďte a nechte okapat. Stejným způsobem povařte fazolky, mrkev nakrájejte na kolečka. Svařte vodu se solí, cukrem, hořčičným semínkem a novým kořením. Sklenice naplňte květákem, fazolkami, mrkví a zázvorem. Do každé ještě přidejte snítku kopru a nakonec zalijte nálevem. Sklenice pořádně uzavřete a sterilujte asi 20 minut při 85°C. Nakládanou zeleninu ve slaném nálevu používám na vaření nebo do salátů.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dědeček Hříbeček |26. dubna 2014
Rozpis je na 5 sklenic - 750 ml. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!