Staňte se našimi fanoušky na:

Pikantní chlebové šneky

Autor receptu: laetti (43 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
34× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Droždí s cukrem rozpustíme v 500 ml vlažného mléka. Spolu s hladkou moukou, solí a olejem utvoříme hladké těsto. Přikryjeme a necháme kynout asi hodinu. Petrželku opereme, osušíme, otrháme lístky. Rozmixujeme ji s piniovými oříšky, česnekem a 6 lžícemi oleje. Vmícháme sýr, osolíme a opepříme. Lilky omyjeme, očistíme, podélně rozkrojíme na plátky silné asi 0,5 cm, osolíme je a necháme 15 minut odležet, aby pustily vodu. Potom plátky osušíme a na oleji opečeme dozlatova. Těsto prohněteme, rozdělíme na 2 části, každou z nich rozválíme na obdélník. Těsto potřeme pestem, obložíme lilky, po délce zavineme a nakrájíme na plátky cca 3,5 cm silné. Šneky klademe na vymazaný plech a necháme ještě půl hodiny kynout. Troubu předehřejeme na 200 C a pečeme cca 25 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

eviti |16. května 2013
uložím Odpovědět
mamina1985 |16. května 2013
ukládám Odpovědět
petra.konfrstova |16. května 2013
vyzkouším díky!!! Odpovědět
Zůz |16. května 2013
Takto šneky neznám, díky za tip Odpovědět
araw |16. května 2013
vypadá to božsky Odpovědět
Mišička |16. května 2013
Určitě vyzkouším Odpovědět
Semyaza |16. května 2013
určitě na nějakou párty vyzkouším Odpovědět
miuka |16. května 2013
to zní zajímavě, většina dělá ty z listového těsta Odpovědět
water |16. května 2013
zajímavé :-) Odpovědět
Barficka |16. května 2013
super nápad :o) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!