Staňte se našimi fanoušky na:

Perníkové potěšení

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupané hrušky nakrájíme na drobné kousky (nebo nastrouháme nahrubo). Cukr, med a vejce vyšleháme do hustém pěny. Pak přidáme rum, mlékoé a prosetou mouku s kypřícím práškem do perníku. Vše lehce promícháme a nakonec přidáme nakrájené hrušky. Těsto vlijeme do vymazeného a vysypaného pekáčku (kdo chce, použije pečící papír). Pečeme asi 30 minut při 150°, po upečení vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Polevu připravíme z moučkového cukru, šťávy z 1/2 citronu a 1 lžíce vody. V míse třeme tak dlouho, dokud není poleva úplně hladká. Můžeme jí i obarvit červenou potravinářskou barvou. Polevou přetřeme upečený perník a necháme zatuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Aggie|10. června 2013
vyzkouším :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!