Staňte se našimi fanoušky na:

Perníkové cukroví

Autor receptu: Bábrle Inka (1291 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ZÁKLADNÍ RECEPT NA PERNÍKOVÉ TĚSTO: Med, mléko a máslo za stálého míchání zahřejeme a necháme vychladnout. Mouku promícháme s kořením na perník a prosijeme. Spolu s citronovým aroma, citronátem a mandlemi vmícháme do medové hmoty, pak přidáme vejce. Potaš rozpustíme v rumu a vmícháme do těsta. Těsto necháme aspoň přes noc "táhnout", perník pak bude aromatičtější. Varianty: Med můžeme nahradit až z poloviny cukrem. Stejně tak můžeme míslo másla použít podle receptu našich babiček vepřové sádlo. Hmotu také můžeme přibarvit kakaem. CUKROVÍ mouka na vyválení, tuk a mouka na plech, cukrová poleva z moučkového cukru a trochy citronové šťávy, rumu nebo bílku, případně marmeláda nebo poleva z lískových oříšků, cukrové sypání, barevné zdobící tubičky Těsto uděláme podle základního receptu, plech důkladně vymažeme a vysypeme moukou. Rozetřeme na něj cca 1 cm silnou vrstvu těsta. Pečeme 25-30 minut na 180-200°C (plyn st. 2-3). Hned po upečení na krájíme na kousky a položíme na mřížku. Potřeme cukrovou polevou, čokoládovou polevou nebo polevou z lískových oříšků. Do ještě měkké polevy vtlačíme ozdoby na cukroví, popřípadě cukroví "pomalujeme" tubičkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Marie Belinova|19. řijna 2016
bozi Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!