Staňte se našimi fanoušky na:

Perníková srdíčka

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V kastrůlku rozehřejeme med, máslo a hnědý cukr. Až směs zchladne, vmícháme také perníkové koření, nastrouhanou kůru z chemicky neošetřeného citronu, rum a rozšlehané vejce. Na perníkové koření použijeme buď kupovanou směs, nebo si v hmoždíři připravíme vlastní těsně před přípravou těsta. Směs zpracujeme na vále na hladké těsto spolu s prosátou hladkou moukou smíchanou s práškem do perníku. Pokud by se nám těsto zdálo příliš řídké, zapracujeme do něj ještě trochu hladké mouky. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme je v chladu odpočinout alespoň do druhého dne (u permíkového těsta obecně platí, že čím déle odpočívá, tím bude chuťově lepší). Těsto rozválíme válečkem na tloušťku přibližně 3 - 5 mm. Formičkou pak vykrajujeme úhledná srdíčka. Rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem a zvolna upečeme v předehřáté troubě. Vychladlé perníčky potřeme tmavou čokoládovou polevou, a ještě než chladne, uděláme na ní také puntíky ze světlé čokolády. Ty špičkou špejle několikrát přejedeme. Tím vytvoříme mramorování. Necháme dobře ztuhnout a perníčky uložíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

šanela |20. března 2014
pěkné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!