Staňte se našimi fanoušky na:

Perníková chaloupka

Autor receptu: Jana7215 (3 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
433× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Recept je na chaloupku a ještě vám i zbyde na pár perníčků :) Vypracuje se těsto, rozválí se na tenčí plát - asi 3 mm. Válet se musí na cukru moučka, nemusí se potírat vejcem, peče se na pečícím papíru - jde krásně sloupnout a díl nepraskne - asi 7 min. na 200 °C (podle trouby). Díly se po vychladnutí můžou hned lepit polevou. Cukr na polevu musí být přesátý, aby neucpal pytlík, bílek se nešlehá, protože by pak hmota byla moc křehká, jen rozmícháme. Zakápne se citr. šťávou nebo octem. Cukru podle odhadu, hmota musí být lepivá, aby díly držely u sebe. Když je cukru moc, tak už zase nelepí a nejde zdobit, sáček se trhá. Vemte obyčejný igilitový sáček a ustříhněte růžek, vznikne malinká dirka. Lepší jsou pevnější sáčky. Rampouchy se dělají tak, že si na okraj střechy uděláte „bobek“ z hmoty a pak ho protáhnete. Rozměry: Podložka 1ks 24×18 cm, boky 2ks 18×8 cm, střecha 2ks 22×10 cm, štít 2ks 12×8 cm, trojúhelník má strany 8,5×8,5×12 cm a nahoře svírají pravý úhel, dveře 1 ks 4×6,5 cm, okna 4 ks 2,5×3,5 cm. Komín těžko popíšu, tak si s ním poraďte ;) Těsto je moc dobré a křehké, perníčky z něj jsou moc dobré a krásně voní.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |12. února 2015
1+ nádherná Odpovědět
jííťa |7. prosince 2014
krásná Odpovědět
piskotka |25. června 2014
krásná Odpovědět
Dědeček Hříbeček |7. května 2014
1*** Odpovědět
josifek |30. dubna 2014
Vyzkouším Odpovědět
Semyaza |5. března 2014
super Odpovědět
Dandik60 |2. března 2014
Mňam :) Odpovědět
Klára 3 |19. ledna 2014
ukládám :-D Odpovědět
Monique |29. listopadu 2013
krásná chaloupka Odpovědět
Luciasekba |29. listopadu 2013
1++++++++++++++++++++++++++++++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!