Staňte se našimi fanoušky na:

Perník včelařovy ženy

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Všechny suroviny smícháme v míse na hladké těsto, mléko přidáváme podle potřeby, je možné, že budeme potřebovat menší nebo naopak větší množství, podle kvality mouky. Hotové těsto musí být husté tak akorát, aby se dalo lehce rozetřít na plech. Pekáč nebo plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem a těsto rozetřeme v rovnoměrné vrstvě. Pečeme ve středně rozehřáté troubě asi 30-40 minut. Hotový pečený perník vyjmeme z trouby a hned hustě propícháme po celém povrchu špejlí nebo silnější jehlou na špíz. Pak perník pokapeme medovinou tak, aby nám natekla do vzniklých dírek. Necháme vychladnout. Připravíme si polevu : 60 g medu, 1 lžíci medoviny, 1 lžíci kakaa a 40 g másla dáme do kastrůlku a opatrně rozmícháme na mírném ohni, až se vše spojí do hladké polevy. Vychladlý perník polijeme připravenou polevou a můžeme posypat sekanými mandlemi. Perník je dobré uzavřít do vhodné nádoby a nechat do druhého dne zvlhnout. Pak je ještě chutnější.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Marťula09 |15. května 2014
uloženo Odpovědět
MsGracia |31. ledna 2014
1************ Odpovědět
Lucie 9 |29. ledna 2014
zkusím Odpovědět
Penelope |28. ledna 2014
paráda Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!