Staňte se našimi fanoušky na:

Perník s vanilkovým krémem

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 400 g hladké mouky, 1 balení kypřícího prášku do perníku, špetka soli, 270 g krupicového cukru, 2 lžíce kakaa, 2 vejce, 150 ml oleje, 200 ml mléka. Vejce rozšleháme s cukrem, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, kakao, špetkou soli a mléko. Těsto nalijeme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme na 170°C 25 - 30 minut. KRÉM: 1 l mléka, 3 balíčky Zlatého klasu (nebo vanilkový pudinkový prášek), 3 lžíce krupicového cukru, 2 balení vanilkového cukru, 1 lžíce rumu, 200 g másla. Do kastrolu nalijeme 750 ml mléka a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme Zlaté klasy s krupicovým a vanilkovým cukrem a nalijeme do vroucího mléka. Povaříme asi minutu. Do ještě horkého krému zašleháme máslo a rum. Horký krém nalijeme na ještě teplý perník a uhladíme. Když krém trochu ztuhne, posypeme povrch Grankem. Uložíme asi na 2 hodiny do ledničky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana 9|14. března 2014
Super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!