Staňte se našimi fanoušky na:

Pečený losos s ředkvičkovo-okurkovým salátem

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do dresinku: kopr, pažitku, ocet, cukr a olej smíchejte v míse. Podle chuti přidejte sůl a pepř a dejte stranou. Listové těsto rozválejte a nakrájejte na šest delších dílů. Každý filet z lososa ze všech stran důkladně osolte a zabalte ho do jednoho pruhu listového těsta, tak, aby ryba nebyla vidět. Pak balíčky dejte na lehce vymazaný plech. Potřete žloutky, posypte hrubou mořskou solí a dejte na dvanáct až patnáct minut péct dozlatova. Polníček, plátky okurky a tenká kolečka ředkviček smíchejte v míse. Na talíře rozdělte pečeného lososa (pro větší efekt můžete balíčky překrojit), salát a pokapejte dresinkem. Ihned podávejte. Na dresink: 2 lžíce nasekaného kopru 2 lžíce nasekané pažitky 80 ml červeného vinného octa 1 lžíce krupicového cukru 160 ml olivového oleje mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!