Staňte se našimi fanoušky na:

Pečené slávky na borovicovém jehličí

Autor receptu: CBRM (2 recepty)

Slávky v úpravě kreativního šéfkuchaře Gare Restaurants, Jana Kvasničky.

Množství: 2
Obtížnost: Snadné
Příprava: 20 min.
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Slávky očistíme od povrchových nečistot. Pokud jsou některé slávky otevřené, vyhodíme je, vždy používáme pouze ty zavřené. Než se vrhneme na samotné slávky, připravíme si dresink. V hluboké misce smícháme všechny ingredience kromě oleje, a rozmixujeme je ponorným mixérem. Do rozmixované směsi poté pomalinku přimícháme olej.
  2. Troubu i s plechem rozpálíme na 220 °C, následně na plech vysypeme slávky s borovicovým jehličím. Takto pečeme, dokud se slávky neotevřou, což trvá přibližně 6 - 7minut.
  3. Upečené slávky přendáme do misky, přidáme dresink, vše důkladně promícháme a můžeme podávat. Jako příloha se výborně hodí opečená francouzská bageta.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!