Staňte se našimi fanoušky na:

Pečená jehněčí žebra a krk

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(6 hlasů)
Ohodnotit recept
25× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli nakrájíme na půlkolečka a dáme do pekáče. Olej smícháme s prolisovaným česnekem, pepřem, chilli vločkami a natrhanými větvičkami oregána a tymiánu. Maso osolíme a ze všech stram vetřeme ochucený olej. Pekáč přikryjeme poklicí a necháme v chladnu do druhého dne odležet. Pak maso podlijeme vodou, dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme doměkka. Během pečení maso asi 2 x obrátíme, poléváme výpekem a podléváme vodou, pokud se vypařila. Ke konci pečení sundáme poklici aby se maso hezky opeklo dočervena. Podáváme s bramborem, zelím nebo chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

betka |3. června 2013
super Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
lucka9 |28. března 2013
ukládám na vyzkoušení Odpovědět
slava |18. března 2013
dobrota Odpovědět
FOTOrecepty |19. února 2013
Vypadá báječně. Odpovědět
zuzi |19. února 2013
ukládám nna vyzkoušení Odpovědět
Georgina |6. ledna 2013
už se těším na velikonoční jehněčí hody Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!