Staňte se našimi fanoušky na:

Pečená brambora se slaninou a česnekovým dipem

Autor receptu: Phlambo (15 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory pečlivě omyjte a celé je předvařte v osolené vodě. Voda by měla probublávat jen pár minut, aby brambory držely tvar a dalo se do nich krájet. Mezi tím si nakrájejte na plátky slaninu na velikost šířky brambory (jako na obrázku). Předvařené brambory vyjměte a udělejte do nich zářezy tak, aby byly do cca 2/3 výšky brambory. Do nich navkládejte slaninu a brambory posypejte solí, čerstvě namletým pepřem, tymiánem a bazalkou. Brambory pak zabalte do alobalu a nechte cca 25-30 minut péct v troubě. Poté přidejte česnekový dip a podávejte. Misto anglické můžete příště vyzkoušet třeba uzený bok s pepřem. Dip vyrobíte ze 2 dílů zakysané smetany a 3 dílů majonézy a špětky soli. Prolisovaného česneku pak přidáte podle chuti. Nezapomeňte dip nechat alespoň hodinu rozležet v ledničce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |15. dubna 2014
tak to je luxus!!! Odpovědět
brenda |6. února 2014
Mňam Odpovědět
Lucie 9 |24. ledna 2014
vyzkouším Odpovědět
yuzum |18. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Jája F|20. června 2018
Na bramboru jsem přidala grilovací koření a sýr a bylo to naprosto úžasný ?! Tohle musíte vyzkoušet! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!