Staňte se našimi fanoušky na:

Paštika z krůtích jater

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

1) Cibuli nakrájíme nahrubo. 2) Vepřový bok rozdělíme na tři části - kost, kůže a maso. Maso nakrájíme na kostičky. 3) Kosti, kůži a cibuli restujeme na rozpáleném oleji. 4) Přidáme cukru a až zkaramelizuje, nalijeme jeřabiny (nebo brusinky) i s nálevem. 5) Poté přidáme i vepřový bok na kostičky. Restujeme 5-10 minut. 6) Krůtí játra rozdělíme na dvě části - asi 850 g nakrájíme nahrubo, 150 g najemno. Velké kusy přidáme ke směsi s vepřovým bokem, kde je uvaříme ale jen tak, aby byly napovrchu zhnědlé a uvnitř téměř syrové. Najemno nasekaná játra orestujeme na sádle v pánvi. 7) Z hrnce vyjmeme kosti a kůži a rozmixujeme (můžeme si odložit pár kousků bokem, abychom měli paštiku s kousky a nejen hladkou). 8) Přidáme vejce a smetanu, promícháme, poté vrátíme malé kousky osmažených jater a to, co jsme si před mixováním odložili ven. 9) Formu, kterou budeme plnit paštikou, vyložíme potravinářskou fólií a vlijeme paštiku. 10) Naplněnou formu poté dáme do pekáčku, který naplníme vodou tak, aby z formy čouhala ven jen jedna její třetina a pečeme na 90 °C v troubě asi hodinu. 11) Po vychladnutí můžeme konzumovat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |8. března 2016
super Odpovědět
objev |22. srpna 2014
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!