Staňte se našimi fanoušky na:

Parmezánové sušenky

Autor receptu: Phlambo (17 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nachystejte těsto z mouky, žloutků, 3/4 parmezánu a másla. Dokonale prohněťte a ideálně nechejte v potravinové folii 30 minut odpočívat v lednici. Rozpalte troubu na 180 stupňů a mezitím si těsto vyválejte a vykrájejte jednotlivé sušenky, které na plechu důkladně osolte a posypte zbytkem sýra. Těsto poměrně dost lepí, zkuste jej podsypat moukou a válet pod igelitem. V troubě nechejte na pečícím papíru 12-15 minut. Dávejte pozor, ať vám těsto příliš nezhnědne, sýr by mohl být potom přepečený a nahořklý. Sušenky budou trochu mastnější, takže je po vyjmutí prosušte a nechte nejlépe 24 hodin odležet. Vyzkoušejte i sypané hrubozrnou solí, určitě si pochutnáte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jancal |2. ledna 2015
to vypadá dobře Odpovědět
VELKAKOKI |12. dubna 2014
parmezán mohu vždy, ukládám Odpovědět
yuzum |18. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Hanina |8. řijna 2013
zkusím Odpovědět
pajunc |7. řijna 2013
děkuji za recept, ráda sušenky vyzkouším :-) Odpovědět
milmach |7. řijna 2013
dobré Odpovědět
JarcaPralinka|8. řijna 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!