Staňte se našimi fanoušky na:

Panenka v listovém těstě - dia 137g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Panenku rozkrojíme tak, aby vznikl plát, osolíme a poklademe kolečky uheráku. Maso srolujeme a zabalíme do listového těsta. Kraje těsta pevně přitlačíme a podložíme je pod zabalenou panenku. Vršek těsta šikmo ozdobně nařízneme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme pepřem. Rolku přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 5 minut při 200°. Pak teplotu snížíme na 180° a pečeme ještě 30 minut dozlatova. V hlubší pánvi rozpustíme máslo, přidáme očištěné a na půlky překrájené žampiony, orestujeme je, podlijeme vínem a za občasného protřásání opět restujeme, dokud se neodpaří všechna voda. Houby podlijeme vývarem a odkryté za občasného míchání je vaříme, dokud neodvaříme vodu na třetinu množství. Přilijeme smetanu, necháme přejít varem, dochutíme solí a pepřem a promícháme. Rolku nakrájenou na plátky podáváme s omáčkou a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

daramacho |9. července 2013
dobré Odpovědět
Hrabča |8. července 2013
Už se mi sbíhají sliny :-)) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!