Staňte se našimi fanoušky na:

Panenka se švestkami

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Švestky naložíme na hodinu do portského. Doprostřed masa podélně nožem vyřízneme kapsu a naplníme švestkami, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Pak maso na pánvi orestujeme, přendáme do pekáčku, podlijeme bujonem a upečeme. Pečeme 15 minut na 180°C. Na pánvi opečeme na kostky nakrájenou slaninu, přilijeme zbytek portského a krátce povaříme, pak přidáme šťávu z pomeranče, povidla a zbylé nakrájené švestky. Omáčku osolíme a opepříme podle chuti, svaříme a zjemníme máslem. K masu se výborně hodí opečené (americké) brambory, a můžeme přidat (zvlášť v mističce) loupané mandle.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!