Staňte se našimi fanoušky na:

Pampeliškový med

Autor receptu: Georgina (161 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
89× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Čisté pampeliškové květy namočíme do 1l převařené vody s citronem nakrájeným na plátky a necháme louhovat 3 dny za občasného promíchání. Potom scedíme a vymačkáme veškerou šťávu, nejlepší je to přes silonku. Dáme vařit s cukrem a na mírném ohni necháme probublávat dokud nezkoustne na konzistenci medu. Plníme ještě horké do vypařených skleniček a uchováváme v chladu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

PetaDomca |3. května 2013
skvělý recept Odpovědět
petra.konfrstova |3. května 2013
vyzkoušíme, děkuji!!! Odpovědět
antonin.vavrik |28. února 2013
Ten dělávala moje máma. Jsem rád, že jsem našel tenhle recept. Zavzpomínám si na dětství :-) Odpovědět
kattyr |25. února 2013
Taky mi vždy zhoustne, je výborný Odpovědět
kyschu |13. února 2013
Já si myslím, že Vám nehoustne protiže tam máte málo cukru. Odpovědět
ohen |11. února 2013
také dělám a hezky zhoustne Odpovědět
sussan |10. února 2013
Doplním teda, že vaříme dloooouho a stejně nehoustne, aby to nevypadalo, že nečtu recept. ;) Odpovědět
sussan |10. února 2013
Děláváme každoročně s babičkou. Je výborný, jen mám nechce zhoustnout, vždy je hrozně ,,vodový", nevíte, co s tím? Kde děláme chybu? Odpovědět
brenda |8. února 2013
konečně jsem získala pořádný recept Odpovědět
Yvajs |5. února 2013
dělám každý rok Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!