Staňte se našimi fanoušky na:

Pampeliškový med s citrónem a pomerančem

Autor receptu: Jája Zatloukalová (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: 30 min.
+ 24 hodin louhování

Vaření: 3 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Květy pampelišek, citróny, pomeranče (bez pecek) necháme ve 2 l vody 24 hodin vyluhovat.
  2. Potom vše vymačkáme přes plátýnko do druhého hrnce, co nejvíce, až je hrnec prázdný.
  3. Do vyluhované šťávy přidáme, 2,5 kg cukru ( krystal nebo hnědý cukr) a vaříme dokud nezhoustne na mírném plameni asi 3 h. Potom naplníme umyté skleničky a obrátíme dnem vzhůru, aby vršek chytil. Nakonec dáme do temna a můžeme po vychladnutí ihned konzumovat. ;)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!