Staňte se našimi fanoušky na:

Ovocný salátve vinném želé

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

900g čerstvého nebo kompotového ovoce )broskve, víno, rybíz, jablka,třešně,meruňka a pod.), moučkový cukr, 50g mandlí, 30g rozinek, 2 lžíce vodky nebo brandy. Očištěné čerstvé ovoce pokrájíme na vhodně velké kousky,posypeme cukrem,pokapeme lihovinou (okapané kompot.ovoce nesladíme, jen pokapeme lihovinou) a necháme v chladničce proležet. Loupané mandle pokrájíme na kousky, přebrané a propláchnuté rozinky necháme okapat. Ovoce, mandle a rozinky urovnáme do šesti skleněných pohárů,zalijeme je želé a necháme v chladu ztuhnout. ŽELÉ: 1/2 l bílého vína (nebo 1/4 l vína a 1/4 l nálevu z kompotu),15g želatiny, cukr krupice, citronová šťáva Víno (nebo směs) osladíme podle chuti, část rozmícháme se želatinou a necháme asi 20 minut bobtnat. Zbytek vína (směsi) hřejeme na 60°, sejmeme z plotýnky, vmícháme želatinu a podle chuti přikyselíme citronovou šťávou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

josifek |13. září 2013
vyzkouším Odpovědět
Hrabča |24. května 2013
super Odpovědět
betka |12. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!